lördag 25 maj 2013

Veckans MM # 2

Det har börjat hända en hel del i rabatten. Bland annat så har mossfloxen slagit ut i alla väderstreck och inte bara mot söder (den stora ljuslila mitt i). 

Långa gängliga lila blommor snett ovanför till vänster om mossfloxen är trädgårdsnattviol. Det ska egentligen vara ett tjockt sjok violer, men vi har lite problem med dess självsådd, så det är lite tunnsått med violer för tillfället. Förhoppningsvis kommer vi få känna den underbara violdoften ändå om en vecka när alla har slagit ut.

Alldeles ute i bildkant nere till vänster bakom lammörat syns ett gäng revsugor som efter några års felplacering nu har hamnat rätt och blommar mörkt lila för första gången. De spetsiga bladen närmast i bild har börjat visa sina blomknoppar. De är irisar och verkar trivas rätt så bra. Mellan irisarna och revsugorna syns en lite högre ljusare lila parfymflox och en lägre mörkt lila aubretia.

Bredvid aubretian kommer Ninjas favoritväxt i rabatten - tre lilablommande karpaterklocka. Men de är bara små gröna blad än så länge.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar