onsdag 22 maj 2013

Rasul-lera


Denna naturliga mineral-lera har använts sedan åtminstone 700-talet för att tvätta och ta hand om både hud och hår. Leran bryts i Atlasbergen i Marocko och innehåller kisel, magnesium, aluminium, kalcium, natrium, järn och spårämnen [1].

Rasul kan hålla mycket större mängder vatten än annan lera vilket gör den speciellt bra för hud- och hårvård. På flera sidor på internet pratas det om två kliniska undersökningar som visar på minskad torrhet, ökad elasticitet, minskad flottighet och mjukare hud. Och detta efter bara en behandling. Jag har inte hittat undersökningarna ännu, men jag upplever själv att det fungerar ypperligt.

Torkad rasullera

Både hår och hud känns verkligen rena efter en behandling. Huden blir extra len och det är den bästa rakkrämen jag testat hittills. Det bästa med den är att den inte innehåller dussintalet ämnen som jag inte har den blekaste aning om vad det är för något. Som exempel följer här innehållet i det bäst säljande schampot på Amazon: Isobutane, Propane, SD Alcohol 40-B (Alcohol Denat.), Aluminum Starch Octenylsuccinate, Butane, Fragrance (Parfume), Isopropyl Myristate, Silica, Cyclopentasiloxane, Hydrolyzed Keratin.

Vi köper leran i torkade bitar i lösvikt som på bilden. Vi lägger en lagom hög lera i en mugg och häller över lite vatten. Jag brukar ta vatten så att leran täcks och lite till. En kort stund senare har allt vatten sugits upp av leran och en härlig geggamoja är redo att masseras in över hela kroppen.

2 kommentarer:

  1. Vill testa - även om det låter skumt. Men var köper ni den?

    //TT

    SvaraRadera
  2. Jag tycker absolut att du ska testa! Vi köper leran på Morot & Annat i Malmö, http://morotoannat.shop.textalk.se/sv/produkter/hygien-hudvard/tval/ovriga-tvalar/rasultval-i-losvikt.html

    SvaraRadera