söndag 5 maj 2013

Vad betyder positiva via negativa

Det viktiga ligger i uttrycket via negativa. Innebörden för oss är att ta bort något, jämfört med via positiva som innebär att lägga till något. Exempelvis kan en person med högt blodtryck antingen lägga till blodtryckssänkande mediciner (via positiva) eller minska intaget av salt (via negativa).

Vi som står bakom bloggen tror att det i många fall är bättre att ta bort än att lägga till. Genom att lägga till en medicin så utsätter du dig för eventuella biverkningar, högre kostnader och ett ökat beroende av något eller någon annan. Genom att välja den negativa vägen slipper du bieffekter och det blir ofta billigare och enklare.

Det du kommer att läsa om här är våra försök att leva bättre och bli positiva genom att välja via negativa. Vardagliga saker som vem som helst kan ändra om de känner för det, exempelvis hår- och hudvård. Eller lite större projekt som ett hönshus eller ett tomaterie.

Att förstå via negativa kan ta ett tag, men när du gör det kommer det att kännas naturligt att applicera det på hela livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar