måndag 17 juni 2013

MJ Narcissus Eugene, Imelda och Lotta

I lördags flyttade tre hönor hem till oss. Efter mycket om och men och olika hönor hit och dit så blev det dessa tre rasrena dvärg-Brahma som numera bor i EHB. De är 1,5 år gamla och är tre hönor (Nike tror fortfarande att Eugene är ett unisex-namn, men låt honom tro det). Förra ägaren sa att de nog skulle bli stressade av en flytt och inte lägga ägg på någon vecka, men vi fick två ägg de första två timmarna och i söndags kväll kom ett till. Äggen är lite mindre än standard och vi har ännu inte testat dem! Men jag ser fram emot att äta äggen!

Lotta närmast rampen, Narcissus till höger och Imelda vilar
De är nyfikna och verkar trivas med livet. Båda kvällarna har vi dock fått lyfta upp dem till sittpinnarna, vilket förra ägaren sa att man ibland måste göra för att få dem att förstå var de ska sova.
Lotta står och bossar över de andra två. Vi vet dock inte än vem som är chefen i gruppen.
I lördags kväll öste regnet ner men de tre hönorna stod ute och vi undrade såklart vad vi skulle göra - rampen var öppen och deras dörr var öppen. Men efter lite efterforskningar visar det sig att en del hönor gillar att vara utomhus i regn. Men det öste alltså ner, det var inte ett stilla regn. Under gårdagens skyfall höll de sig inne men kilade ut direkt efter regnet och pickade i sig diverse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar